Klasický květákový mozeček podle babičky

Klasický květákový mozeček
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    30 min

Klasický květákový mozeček

Klasický květákový mozeček je jednoduché, zdravé a dobré vegetariánské jídlo. Plnohodnotné jídlo vykouzlíte během chvilky a pochutná si celá rodina.

Suroviny na klasický květákový mozeček

  • 10 růžiček květáku
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce másla popř. olej
  • jarní cibulka
  • špetka drceného kmínu
  • sůl & pepř
  • hrst čerstvé petrželové natě podle chuti
  • chilli podle chuti

TIP: Můžete si recept připravit i s pórkem nakrájeným na kolečka, který přidáte ve stejnou chvíli, kdy přidáváte květák. Určitě vám bude chutnat.

Postup přípravy květákového mozečku

  1. Květák rozeberte na růžičky a dejte vařit do osolené vody na 10-12 minut doměkka (ne rozvařit).
  2. Povařený květák sceďte, nechte vychladnout a poté nakrájejte nahrubo. Pokud chystáte ke květákovému mozečku jako přílohu brambory, dejte si je vařit do osolené vody s trochou kmínu a pokračujte dále v receptu.
  3. Do pánve dejte rozehřát máslo a poté na něm zpěňte cibuli nakrájenou najemno a po zhruba 2 minutách přidejte nahrubo nakrájený květák, část jarní cibulky na kolečka a další 2-3 minutky opékejte.
  4. Nakonec přimíchejte rozšlehané vejce, chilli a směs osolte. Stáhněte plamen a dbejte na to, aby se vejce nevysušily.
  5. Nyní už jen přidejte najemno nasekanou petrželovou nať nebo pažitku, trochu zelené části jarní cibulky a podávejte s bramborem.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.