-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Klasický květákový mozeček
Klasický květákový mozeček je jednoduché, zdravé a dobré vegetariánské jídlo. Plnohodnotné jídlo vykouzlíte během chvilky a pochutná si celá rodina.
Suroviny na klasický květákový mozeček
- 10 růžiček květáku
- 4 vejce
- 1 cibule
- 1-2 lžíce másla popř. olej
- jarní cibulka
- špetka drceného kmínu
- sůl & pepř
- hrst čerstvé petrželové natě podle chuti
- chilli podle chuti
TIP: Můžete si recept připravit i s pórkem nakrájeným na kolečka, který přidáte ve stejnou chvíli, kdy přidáváte květák. Určitě vám bude chutnat.
Postup přípravy květákového mozečku
- Květák rozeberte na růžičky a dejte vařit do osolené vody na 10-12 minut doměkka (ne rozvařit).
- Povařený květák sceďte, nechte vychladnout a poté nakrájejte nahrubo. Pokud chystáte ke květákovému mozečku jako přílohu brambory, dejte si je vařit do osolené vody s trochou kmínu a pokračujte dále v receptu.
- Do pánve dejte rozehřát máslo a poté na něm zpěňte cibuli nakrájenou najemno a po zhruba 2 minutách přidejte nahrubo nakrájený květák, část jarní cibulky na kolečka a další 2-3 minutky opékejte.
- Nakonec přimíchejte rozšlehané vejce, chilli a směs osolte. Stáhněte plamen a dbejte na to, aby se vejce nevysušily.
- Nyní už jen přidejte najemno nasekanou petrželovou nať nebo pažitku, trochu zelené části jarní cibulky a podávejte s bramborem.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review